print-blue    fb-f-logo-blue-29    ​linkedin_in_icon_35px

Vores besøg hos Verdens største skiferproducent Cupa Pizarras i Spanien

​Turen til Spanien i maj 2010

Klik her og se hvordan man kløver en skifer.

Cupa Pizarras ejes af 3 familier og omsætter for ca. 2,3 milliarder euro.


Kort fortalt:Vi startede ved Cupa Pizarras hovedkontoret i Ourense i Galicen, Nordvest Spanien. Et kæmpe lager med flere tusinde af paller med tag naturskifer.

Vi fik en velkomst tale hvad dagen skulle bringe. Vi skulle op og se 2 skiferbrud (de har 20 skiferbrud i området) Vi blev fragtet rundt i 4x4 jeep, højt oppe i bjergene hvor det sker. Det var et super vejr med 25 grader og solskin. En uge før havde det været snevejr.

Det tager ca. 3 år med div. prøver af skiferforekomster, samt at grave sig frem til skiferen og yderligere 3 år før de kan sælge den. De kan kun bruge ca. 3-5% af alt den skifer de udvinder.

Cupa ”låner” det område, som de har tage gode skiferprøver af. De skal reetablere området, når de er færdige med udgravningen. Dette brud vi så startede i 1985 og man forventer, at der kan udgraves ca. 30-40 år endnu med den høje aktivitet til tagskifer. 30-50 mand er i gang daglig i et skiferbrud. Investeringer i maskiner og materiel er i 100 mill. klassen.

Der bruges dynamit og store maskiner til at fjerne dårlig skifer ind til den gode skifer. De har dumpere, som læsses på 4 min i en 120 tons dumper, som har 1500hk – en vild oplevelse!

For at skære blokke fri kører en wire med diamanter i op til 2 døgn. De store klodser på flere tons køres ned til fabrik, hvor det skæres op i mindre stykker – videre på transportbånd til folk, som så kløver det til skifer med mejsel og hammer.

Arbejderne er i meget høj kurs. De tjener dobbelt så meget som en gennemsnits spanioler ca 1100 euro om mdr. netto udbetalt.~Vi fik alle lov til at kløve, skære og pakke skifer.​

Firmainformation

Falk ​Tag & Facade ApS

CVR: 21285676

Kontakt​

Telefon: 46 75 59 70

Mail: info@falk-tag.dk

​Vi er medlem af

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.