Besøg hos verdens største producent

Alle vores medarbejdere har igen i år været på kursus hos skifer leverandøren i Spanien, for at få de bedst uddannede medarbejdere til skiferlægning.

Klik her og se hvordan man kløver en skifer.

 

Falk er meget professionelle og leverer et godt stykke håndværk. De nemme og behagelig at kommunikere med, Man er hurtig tryg ved samarbejdet. så jeg kan varmt anbefale firmaet til lignende opgaver.

Niels Frandsen
A.N. Hansens Allé 19, Hellerup

Naturskiferproducenten ”låner” det område, som de har tage gode skiferprøver af. De skal reetablere området, når de er færdige med udgravningen. Dette brud vi så, startede i 1985 og man forventer, at der kan udgraves ca. 30-40 år endnu med den høje aktivitet til tagskifer. 30-50 mand er i gang daglig i et skiferbrud. Investeringer i maskiner og materiel er i 100 mill. kroner klassen.

Der bruges dynamit og store maskiner til at fjerne dårlig skifer, ind til den gode skifer. De har dumpere, som læsses på 4 minutter i en 120 tons dumper, som har 1500 hk – en vild oplevelse!

For at skære blokke fri kører en wire med diamanter i op til 2 døgn. De store klodser på flere tons køres ned til fabrikken, hvor det skæres op i mindre stykker – videre på transportbånd til folk, som så kløver det til skifer med mejsel og hammer. 

Det tager ca. 3 år med diverse prøver af skiferforekomster, samt at grave sig frem til skiferen og yderligere 3 år før de kan sælge den. De kan kun bruge ca. 3-5% af al den skifer de udvinder.

Medarbejderne i produktionen er i meget høj kurs. De tjener dobbelt så meget som en gennemsnits spanioler. Vi fik alle lov til at kløve, skære og pakke skifer.