Står du og skal have renoveret en historisk bygning, er der nogle helt særlige forhold du skal være opmærksom på. Heldigvis for dig, er Falk Tag & Facade anbefalet af Historiske Huse til at renovere facader, tage, døre og vinduer, mm på historiske bygninger. 

Vi har mere end 40 års erfaring med at renovere historiske huse, og du kan derfor trygt vælge os som samarbejdspartner, hvis du står med en historisk bygning, der skal renoveres.

Renovering af facader på bevaringsværdige bygninger

Facader på historiske bygninger skal renoveres med en kærlig og faglig hånd. Ældre bygningers facader behandles typisk med kalkhydraulisk mørtel. Vinduesrammer tilpasses i henhold til Raadvads anvisninger.

Hos Falk Tag & Facade har vi mange års erfaring med renovering af historiske bygningers facader. Der findes næsten ikke to bygninger der er ens, og alle bevaringsværdige huse og bygninger vurderes derfor meget nøje og individuelt. 

Med vores samlede erfaring kan du vide dig sikker på, at den individuelle vurdering, du modtager i forbindelse med dit renoveringsprojekt er personlig og tager udgangspunkt i bygningen, der er på tale. 

Historiske bygninger har ofte smukke og bevaringsværdige detaljer som del af facaden. Der kan være gesimser (der er vigtige at bevare af både æstetiske og praktiske hensyn), men også stik over vinduer og afslutninger efter gavlkammen, osv. Alt dette er sammen med facademuren vigtige arkitektoniske elementer, som der er værd at bevare, og som skal renoveres efter særlige foranstaltninger. 

renovering af tage på bevaringsværdige bygninger

Historisk bygningers tage skal man tage særlige hensyn til. Efter årtier – eller århundredes – slitage fra vind og vejr, er det vigtigt at tagene får et gennemsyn eller udskiftes til det oprindelige udseende.

Behandlingen afhænger af hvilket materiale taget er lavet af; tegl, skifer, kobber, zink, mm har alle forskellige grader af holdbarhed og skal have forskellige typer af renovering. 

Vingeteglsten er blevet brug som tagdækning helt tilbage fra 1500-tallet og er blevet en kulturel markør for det danske bygningslandskab. Vi ser også flere og flere glaserede tage rundt om i landet. Denne type tegl har været brugt siden 1600-tallet i Danmark. Begge typer tegl bærer derfor på en lang og traditionsrig historie, og beklæder derfor også en stor del af de historiske bygninger. 

Skifertage er ligeledes en karakteristisk del af historiske og bevaringsværdige bygninger rundt omkring i de danske byer. Naturskifer har været brugt i Danmark siden 1800-tallet, hvor det blev brugt på mange forskellige bygninger. Gamle stationsbygninger og hovedbygninger på gamle gårde fra den tid benyttede meget naturskifer som tagbeklædning. Sidenhen har naturskifer været brugt til både finere huse som herregårde og beboelsesejendomme i byerne.

billede af renoveret bygning

Hos Falk Tag & Facade leverer vi personlig rådgivning og konkrete løsninger til lige netop dit renoveringsprojekt. Vi er anbefalet af Historiske Huse til at levere renoveringsløsninger til historiske og bevaringsværdige bygninger. Vi hører meget gerne fra dig. 

 

Vi tilbyder renovering til dit historiske hus i følgende kategorier:

– Facadebevaring

– Bevaring af tage (kobber, zink, tegl, naturskifer, mm)

– Døre og vinduer

– Andet – kontakt os hvis du har særlige behov.

Kontakt os på 46 75 59 70 eller ved at skrive på info@falk-tag.dk for at modtage et uforpligtende tilbud.

billede af historisk bygning tag
FØR
billede af historisk renoveret tag
EFTER

Positive, høflige, opmærksomme og dygtige håndværkere.
Selv i virkeligt møgvejr.
En helt igennem en god og tryg oplevelse.

Elisabeth Momme
Ulstrupgård A/B, Helsingør

© Falk Tag & Facade – Renovering af fredede bygninger