Tegltag

billede af rødt tegltag sollysOvervejer du et nyt tegltag? Et tegltag er en af de mest almindelige tagtyper, du kan se, når du kører rundt i det danske land. Det er der flere årsager til. Tegltag – både vingetegl og falstegl – er nemlig en vigtig kulturel brik i danske tage. Begge har eksisteret i hundredvis af år.

Derudover er tegltage rigtig slidstærke og langtidsholdbare, hvilket gør dem til et attraktivt valg, når man skal have lagt ny tagbelægning.

Hos Falk Tag og Facade ApS er vi eksperter i tagarbejde, og tegltag er noget af det, som vi har meget erfaring med at lægge og renovere. Vi arbejder herunder både med falstegl og vingetegl.

Vi kan vejlede i de forskellige teglsten samt vise prøver og referencer, så du kan se de færdige tage.

Er du på udkig efter nyt tegltag? Så tag en snak med os. Kontakt os på 46 75 59 70 eller ved at skrive på info@falk-tag.dk. Vi giver et helt gratis og uforpligtende tilbud til jer på nyt tegltag til konkurrencedygtige priser.

Fordele ved et tegltag

Der er som nævnt, mange der får lagt nyt tegltag hvert år. Der er flere grunde til, at tegltag er blandt de mest udbredte tagtyper i Danmark.
Især kombinationen af en lang levetid på mindst 50 år samt en forholdsvis lav udgift til materialer, gør det til en attraktiv løsning for mange, som vil følge traditionen i Danmark.

Tegltage er med det sagt altså ikke bare et økonomisk fornuftigt valg, der nødvendigvis skal gå ud over kvaliteten og udseendet. Det klassiske danske tegltag er en smuk, stilren og moderne løsning, der passer godt sammen med stort set alle huses arkitektur.

Husk at tjekke bestemmelserne i din kommune

I visse danske kommuner findes der bestemmelser for, om et specifikt område i kommunen skal have tegltag. Derfor er det vigtigt, at du tjekker bestemmelserne for dit lokalområde, før du giver dig i kast med at købe nyt tag.

Derudover er det vigtigt at vide, at tegltag kan være tunge. Det er derfor vigtigt, at du får dit hus bedømt af en professionel, før du giver dig i kast med tegltagsprojektet. Hos Falk Tag & Facade tilbyder vi naturligvis en grundig og professionel evaluering af dit tag og hjælper dig videre i processen skridt for skridt til den rette beslutning. Tegltagsmarkedet kan godt være meget omfattende, men vi står klar til at hjælpe jer hele vejen igennem.

Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe dig!

Hvor lang tid holder et tegltag?

Et tegltag kan bryste sig af rigtig god holdbarhed på mere end 75 år. Med lidt vedligeholdelse kan taget se flot ud mange år i fremtiden, og tegltaget er derfor en oplagt go-to for købere, der på markedet efter nyt tag.
Det anbefales ikke at man selv lægger tegltag – uanset hvilken type du går efter. Det er simpelthen for svært at lægge teglene helt rigtigt og sikre sig, at de korrekte sikkerhedsforanstaltninger er på plads.

Til gengæld kan du selv vedligeholde dit tegltag! Det er ikke særlig svært og skal bare klares to gange årligt. Spørg os til råds, så guider vi dig gerne igennem vedligehold af dit tegltag.

Hvilke typer af tegltag findes der?

Der findes hovedsageligt to typer tegl.

Vingetegl er den mere traditionelle type tegl, som først blev fremstillet helt tilbage i 1500-tallet. Lukker du øjnene, og tænker på et dansk tegltag, tænker du sandsynligvis på et vingetegl. Et tegltag af vingetegl skaber et smukt og sammenflettet udseende: teglets dybe bue og vinge går ind over den forrige teglsten. En klassiker!

Den nyere og mere moderne version af tegl er falstegl. Falstegl kom i produktion i starten af 1900-tallet og er glattere i looket. Med indbyggede false flettes teglstenen sammen og giver en glat og ensartet overflade, som vejrliget har svært ved at komme igennem.

Vi tilbyder naturligvis begge typer tegl hos Falk Tag & Facade. Kontakt os for at høre mere om, hvilken type tegl der er rigtig for dig og dit hus.

Nyt tag til dit historiske hus

Har du et historisk hus, er der helt særlige behov du står over for, når du skal have lagt nyt tegltag. Hos Tag Falk & Facade er vi anbefalet af Historiske Huse, til at renovere, udskifte og istandsætte facader, tage, døre og vinduer på historiske huse. Vi har altså en stor erfaring, når det kommer til at arbejde med historiske huse.

Du kan læse mere om vores arbejde med historiske huse lige her.
Er du på udkig efter nyt tegltag? Så tag en snak med os. Kontakt os på 46 75 59 70 eller ved at skrive på info@falk-tag.dk. Vi giver et helt gratis og uforpligtende tilbud til jer på nyt tag til konkurrencedygtige priser.

Husk, at vi er med i Håndværkergaranti. Så kan du med ro i maven handle med os, når du sal have lagt nyt tag.

#foogallery-gallery-1760_4 .fg-image { width: 150px; }

© Falk Tag & Facade – Ydelser – Nyt tegltag

Vingetegl

Der findes næsten ikke noget mere dansk, end det danske vingetegltag. Vingetegl er den klassiske gamle røde teglsten, som beklæder danske huses tage. Faktisk har

Læs mere »

Falstegl

Falsteglsten er blevet anvendt i Danmark i mere end 100 år og er en af de mest anvendte type tegltagsten. Der er mange grunde til,

Læs mere »