Besøg hos verdens største producent

Billede af Falk tag på besøg hos verdens største producent

Alle vores medarbejdere har igen i år været på kursus hos skifer leverandøren i Spanien, for at få de bedst uddannede medarbejdere til naturskiferlægning.

Klik her og se hvordan man kløver en naturskifer.

Naturskiferproducenten ”låner” det område, som de har tage gode naturskiferprøver af. De skal reetablere området, når de er færdige med udgravningen. Dette brud vi så, startede i 1985 og man forventer, at der kan udgraves ca. 30-40 år endnu med den høje aktivitet til naturtagskifer. 30-50 mand er i gang daglig i et skiferbrud. Investeringer i maskiner og materiel er i 100 mill. kroner klassen.

Der bruges dynamit og store maskiner til at fjerne dårlig naturskifer, ind til den gode naturskifer. De har dumpere, som læsses på 4 minutter i en 120 tons dumper, som har 1500 hk – en vild oplevelse!

For at skære blokke fri kører en wire med diamanter i op til 2 døgn. De store klodser på flere tons køres ned til fabrikken, hvor det skæres op i mindre stykker – videre på transportbånd til folk, som så kløver det til naturskifer med mejsel og hammer.

Det tager ca. 3 år med diverse prøver af naturskiferforekomster, samt at grave sig frem til naturskiferen og yderligere 3 år før de kan sælge den. De kan kun bruge ca. 3-5% af al den naturskifer de udvinder.

Medarbejderne i produktionen er i meget høj kurs. De tjener dobbelt så meget som en gennemsnits spanioler. Vi fik alle lov til at kløve, skære og pakke naturskifer.

Billede af logo - Falk tag & facade

Tilmeld nyhedsbrev