Kræsent og klogt håndværk

Kræsent og klogt håndværk

Falk Tag & Facade står bag renovering af en 132 år gammel ejendom på Weysesgade, hvor den familieejede virksomhed blandt andet har skiftet naturskifertaget, isoleret, sikret mod indtrængen af vand og skiftet en række vinduer – til stor glæde for bygherren. 

Et flot tag og en smuk facade er enhver ejendoms ansigt udadtil og en investering, der kan højne ejendommens værdi. På Østerbro er der rigtig mange fine, ældre ejendomme, som er værd at bevare for eftertiden. Men både tag og facade bliver slidt med tiden på grund af skiftende vind og vejr, og hvis man ikke får renoveret facaden eller skiftet taget, kan det, udover det æstetiske aspekt, give problemer i forhold til fugtskader, svamp og råd m.v. Derfor bør man altid være opmærksom på ejendommens udvendige stand og skride til handling, hvis det er nødvendigt.

Det ved de alt om hos Falk Tag & Facade, der har stor viden og 40 års erfaring inden for udvendig byggerenovering med fokus på både helheden, de små detaljer og med omtanke for miljøet. Det gælder lige fra arkitektur, valg af materialer, isolering og energibesparende tiltag. De er kendt for deres kvalitetsrigtige totalløsninger og konkurrencedygtige priser. Falk Tag & Facade er en familieejet virksomhed, som værner meget om den personlige relation og kommunikation med deres kunder gennem ugentlige statusbreve, så man hele tiden er opdateret på, hvordan projektet skrider frem. De arbejder dagligt over hele Sjælland, og firmaet hører selv til i Roskilde.

Svamp og råd havde bredt sig

Falk Tag & Facade har for nylig renoveret en 132 år gammel ejendom på Weysesgade. Her måtte de rive det gamle og slidte naturskifertag ned, fordi ægte hussvamp, gul tømmersvamp og råd havde bredt sig til den bærende konstruktion i ejendommen. Svampen var gået gennem træværket inde i muren og videre til gulvet på 2. sal og trappegangens repos og vindue. Med dygtige fagfolk på stedet blev der styr på dette. Ejendommen er nu blevet isoleret, og der er et fast undertag af brædder og tagpap. Der kommer lys ind til ejendommen i form af flere Velux ovenlysvinduer, mens der er monteret zinktagrender og zinknedløb samt naturskifertag. Der er kommet nye kvistvinduer, og kvistene er beklædt med zink. Desuden er der zinkafdækninger ved de nye brandkamme, og alle revner er blevet udbedret.

Sjove kommentarer fra bygherre

At processen med at skifte taget er forløbet på en optimal måde, kan man få en god fornemmelse af ved at læse en del af de sjove og underfundige kommentarer, bygherre skrev løbende på de sociale medier:

“Tag f.eks. Krogh fra Falk Tag & Facade. Han har talt om en platte, så den gamle dame (ejendommen, red) blev helt lækkersulten og næsten utæt i vandrørene. Men det var en ZINK-PLATTE, han talte om og ikke smørrebrød. 10 gange øv! Vi lærte, at zink-platterne er udformet, så de ikke får buler, når solen varmer dem op. Kræsent og klogt håndværk. Krogh lægger også naturskifer på taget og laver nogle zink-indskud, der får regnvand til at LØBE VÆK fra tagets kanter. Meget vigtigt, siger de kloge, og nikker indforstået til hinanden ved tanken om Vis Vand Væk-princippet, der næsten er en religion for tagfolk.”

Ro i maven

I en mere direkte udtalelse om samarbejdet fortæller bygherren, at det har været fantastisk for dem at samar-
bejde med Falk Tag & Facade. “Min kone og jeg er bestemt ikke eksperter i tagrenovering, men vi har følt os virkelig godt behandlet hos Falk. Det ugentlige statusbrev om arbejdet gav os ro i maven gennem hele processen. Punktligheden omkring aftaler og den omhyggelige tilgang til arbejdet betyder, at vi varmt anbefaler Falk til enhver, der har brug for en renovering af deres tag.”

Det ugentlige statusbrev fra Falk Tag & Facade, som bygherren omtaler, er en del af virksomhedens omfattende kommunikation med sine kunder. De har styr på byggeprocessen fra A til Z og giver god orientering undervejs
med blandt andet fotodokumentation med statusbreve til kunderne hver uge samt eventuel en liste over ekstra-
arbejde. Så kan man løbende følge med i, hvordan arbejdet skrider frem, og hvordan forandringerne tager form. Det giver ro og tryghed i forhold til processen.

Få et større indblik i Falk Tag & Facade’s byggesager, dagligdag og arrangementer. Følg med på deres sociale medier hvor de ugentligt lægger opslag op. Det gælder både Facebook, LinkedIn og Instagram.

Engagererede medarbejdere 

Tag og facadevirksomheden blev grundlagt i 1977, hvor Freddy Falk startede som entreprenør. Senere blev firmaet Falk Tag & Facade ApS oprettet, og generationsskiftet i virksomheden blev i 1998 gennemført for at give den unge generation plads, udviklingsmuligheder og ansvar. Det blev svigersønnen Jan Falk Schollert, som blev valgt til at sidde ved rorpinden. Jan Falk Schollert er i dag ejer og tagekspert, mens Freddys søn Jan Falk Pedersen er salgschef og projektleder. Hos Falk Tag & Facade ApS arbejder i dag 16 dygtige og meget engagerede medarbejdere, som alle har stor erfaring og ekspertise. Samtidig har de en del faste underentreprenører, som også arbejder med virksomheden.

Udover at være en kvalitetsbevidst familievirksomhed med stor erfaring, værner de som virksomhed om sine medarbejder. De er for eksempel lige kommet hjem fra en tur til Malaga, hvor formålet var at styrke og vedligeholde sammenholdet og fællesskabet. Årligt har de en udlandstur samt løbende sociale arrangementer.

Læs mere om mulighederne på www.falktag.dk

 

Hvad kan du få hjælp til hos Falk Tag & Facade?

Falk Tag & Facade udfører naturskifertage, bevaringsværdige og historiske renoveringer, tegltage, som falstegl, vingetegl eller håndstrøgne tegl, blikkenslageropgaver i zink og kobber, bevarende renovering af naturskifertage, facademaling, silikatmaling, tagpaptage og er specialister i alle former for bygningsrenovering og kvalitetsorienterende løsninger i Storkøbenhavn og Sjælland.

Billede af logo - Falk tag & facade

Tilmeld nyhedsbrev