Tegltag

Det klassiske danske tegltag er en smuk, stilren og moderne løsning, der passer godt sammen med stort set alle huses arkitektur.

Der findes hovedsageligt to typer tegl.

Vingetegl er den mere traditionelle type tegl. Lukker du øjnene, og tænker på et dansk tegltag, tænker du sandsynligvis på et vingetegl. Et tegltag af vingetegl skaber et smukt og sammenflettet udseende: teglets dybe bue og vinge går ind over den forrige teglsten. En klassiker!

Den nyere og mere moderne version af tegl er falstegl. Falstegl kom i produktion i starten af 1900-tallet og er glattere i looket. Med indbyggede false flettes teglstenen sammen og giver en glat og ensartet overflade, som holder vejrliget ude.

Tegltagets historie

Tegltag har en lang og spændende historie – faktisk stammer de første tegltag helt tilbage fra 8000 f.kr. hvor man brugte soltærret tegl i Mellemøsten. I dag er de to mest bruge tegl i Danmark vingetegl og falstegl.

Tegltag fra Falk Tag & facade

Vi tilbyder naturligvis begge typer tegl hos Falk Tag & Facade. Kontakt os for at høre mere om, hvilken type tegl der er rigtig for dig og dit hus.

Vi kan vejlede i de forskellige teglsten samt vise prøver og referencer, så du kan se de færdige tage.

Husk, at vi er med i Dansk Håndværk Garanti, så kan du med ro i maven handle med os, når du skal have lagt nyt tag.

Billede af logo - Falk tag & facade

Tilmeld nyhedsbrev